Migranter ikke på dagsorden når Pence besøker Latin-Amerika

Visepresident Mike Pence reiser denne uken til Brasil, Ecuador og Guatemala. Foto: Richard Shiro / AP / NTB scanpix
Visepresident Mike Pence reiser denne uken til Brasil, Ecuador og Guatemala. Foto: Richard Shiro / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Migranter som kommer fra Latin-Amerika til USA står ikke på dagsordenen når visepresident Mike Pence besøker Brasil, Ecuador og Guatemala, ifølge Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pence, som dro fra USA mandag, reiser til de latinamerikanske landene for å snakke om handel og sikkerhet, skriver avisen The Wall Street Journal.

I Brasil skal Pence møte president Michel Temer for å snakke om handel, men han skal også ifølge avisen besøke Amazonas hvor mange venezuelanere som har flyktet fra hjemlandet, har søkt tilhold.

USA har fått kraftig kritikk både hjemme og ute den siste tiden, som følge av innstramninger i innvandringspolitikken i landet. Over 2.300 barn ble skilt fra foreldre og foresatte og satt i interneringsleirer etter at de tok seg ulovlig inn i USA. Forrige uke undertegnet Donald Trump en presidentordre som stanser praksisen, men 2.053 barn er fortsatt ikke gjenforent med familiene sine.

Over hele Mellom-Amerika er lovløsheten i ferd med å ta overhånd, og desperate foreldre ser ingen annen utvei enn å flykte nordover med barna. De fleste som flykter til USA kommer fra Honduras, El Salvador og Guatemala, men heller ikke i sistnevnte land står migranter i USA på dagsordenen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden