Chile vil deportere 2.000 migranter

Chile vil deportere 2.000 «ulovlige» migranter før året er omme, opplyste landets regjering mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene sier de vil prioritere å utvise utlendinger med rulleblad, utledninger som likevel skal deporteres når de er ferdige med å sone fengselsstraff og de som ikke har benyttet seg av et tilbud om å gå gjennom en reguleringsprosess. Dette er et resultat av en ny plan vedtatt for å håndtere ankomsten av hundretusener av migranter de siste fire årene.

– Vår dør er åpen for alle utlendinger som kommer hit og vil bidra til landet vårt, som vil ha bedre muligheter i livet. Men ikke for dem som begår, eller har begått, kriminelle handlinger i hjemlandet eller som kommer hit for å begå lovbrudd her, sier talsperson for regjeringen Cecilia Pérez.

Tidligere i år vedtok Chile å gjøre det lettere for venezuelanere som flykter fra den politiske krisen i landet, å søke visum. Samtidig strammet de inn reglene for haitiere.

Det bor om lag 1 million utlendinger i Chile, som til sammen har nærmere 18 millioner innbyggere, og myndighetene anslår at om lag 300.000 av dem oppholder seg i landet ulovlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden