Familier flykter fra bombing i Sør-Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titalls familier måtte flykte da det syriske regimet slapp bomber over opprørskontrollerte deler av byen Deraa i Sør-Syria natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De syriske regjeringsstyrkene har trappet opp sine operasjoner i Deraa-provinsen den siste uka, og frykten øker for at de i nær framtid skal iverksette en full offensiv for å ta hele provinsen tilbake fra opprørerne.

Ifølge London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) var natt til mandag første gang på over et år at syriske helikoptre slapp tønnebomber over byen Deraa i provinsen med samme navn.

En lokal AFP-journalist sier at bombingen tvang skrekkslagne familier til å flykte fra sine hjem til fots eller på motorsykler og søke ly i olivenlunder i utkanten av byen.

Regimet til Bashar al-Assad har bombardert de østlige delene av provinsen siden tirsdag i forrige uke, og i helgen deltok russiske fly i bombingen av byer og landsbyer.

Siden tirsdag er 28 mennesker drept i bombing og kamper i provinsen, og 17.000 er drevet på flukt fra sine hjem i de østlige delene av Deraa, ifølge SOHR.

Samtidig varsler Jordan, som tidligere har tatt imot nesten en million flyktninger fra Syria, at de ikke er i stand til å ta imot flere.