Demonstrasjoner i Irans hovedstad

Flere personer måtte stenge butikkene sine da demonstranter samlet seg i en av Teherans basarer for å protestere mot den økonomiske utviklingen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandagens demonstrasjon fant sted dagen etter at protester førte til at to større kjøpesentre for mobiler og elektronikk måtte stenge i den iranske hovedstaden.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det foreløpig uklart hvem som leder mandagens demonstrasjoner, men mye tyder på at hensikten er å uttrykke misnøye med tilstanden i landets økonomi.

Like før demonstrasjonen brøt ut, hadde verdien til landets valuta rijal falt til 90.000 per dollar på svartebørsen, til tross for myndighetenes forsøk på å få kontroll på valutakursen, melder det iranske nyhetsbyrået ISNA.

Videoer av demonstrasjonene som er publisert i sosiale medier, viser at demonstrantene kjeftet på butikkeiere som nektet å stenge, og kalte dem «feiginger».

Irans økonomiske problemer finner sted samtidig som internasjonale selskaper trekker seg ut av landet, etter at USAs president Donald Trump trakk USA fra atomavtalen og varslet gjeninnføring av sanksjoner mot Iran.

Ved utgangen av i fjor fant lignende protester mot den økonomiske situasjonen sted i 75 ulike byer og tettsteder i Iran. Minst 25 ble drept og nær 5.000 pågrepet i det som var de mest omfattende demonstrasjonene i landet siden det omstridte presidentvalget i 2009.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden