Tre dømt for synagogeangrep i Göteborg

Politi og redningstjenesten rykket ut til en jødisk synagoge sentralt i Göteborg i 2017 etter at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen. Nå er tre menn dømt for hendelsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix.
Politi og redningstjenesten rykket ut til en jødisk synagoge sentralt i Göteborg i 2017 etter at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen. Nå er tre menn dømt for hendelsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tre menn er dømt til fengsel for å ha deltatt i et brannbombeangrep mot en synagoge i Göteborg i desember 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av mennene ble dømt til to års fengsel, mens den tredje ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder, skriver Aftonbladet. En av mennene ble også utvist fra Sverige i ti år.

De tre mennene på henholdsvis 18, 22 og 24 år ble dømt for grov ulovlig trussel og forsøk på grovt skadeverk. En av de dømte er syrisk statsborger, en annen er palestinsk, mens den tredje er klassifisert som statsløs.

I dommen presiserer tingretten i Göteborg at angrepet er å anse som et hatlovbrudd, og at dette har vært en skjerpende omstendighet.

– En viktig omstendighet i straffeutmålingen har vært at lovbruddet ifølge tingretten har skjedd med den hensikt å true, skade og krenke den jødiske folkegruppen. Gjerningen har vært et hatlovbrudd, noe som har ført til betydelig høyere straff, skriver retten.

Det var 9. desember i fjor at en gruppe personer kastet brannbomber inn på gårdsplassen ved synagogen i Göteborg. Kraftig regnvær dempet flammene, og det ble ingen skader verken på folk eller eiendom. Rundt 20 ungdommer deltok på et arrangement i et forsamlingshus ved siden av.

Svenske politikere reagerte med sjokk og avsky etter brannbombeangrepet. Også kristne og muslimske organisasjoner fordømte angrepet.

Hendelsen førte til skjerpet sikkerhet ved de tre synagogene i Stockholm. Også i Malmö ble sikkerheten skjerpet etter at det fredag 8. desember ble ropt drapstrusler mot jøder under en demonstrasjon i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden