Merkel vil ha asylavtaler med enkeltland

Tysklands statsminister Angela Merkel er under hardt press i asylpolitikken. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel er under hardt press i asylpolitikken. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel håper asylavtaler med enkeltland skal hjelpe henne å komme ut av regjeringskrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Merkel forsøker Tyskland nå å få på plass egne asylavtaler der enten to eller tre land deltar.

Slike avtaler kan bli en nyttig mellomstasjon så lenge det ikke lar seg gjøre å finne felles europeiske løsninger, mener hun.

Formålet med avtalene er å gjøre det lettere å få sendt ut asylsøkere som allerede er blitt registrert i andre EU-land før ankomst til Tyskland. Merkels bayerske koalisjonspartner CSU ønsker å stenge grensa for slike asylsøkere, og saken kan i verste fall velte regjeringskoalisjonen hvis ingen løsning kommer på plass.

Les også: – Angela Merkel er svekket. Innvandringspolitikken er hennes akilleshæl

Søndag møtte Merkel stats- og regjeringssjefene fra 15 andre EU-land i Brussel til et eget krisemøte for å diskutere innvandrings- og asylpolitikk foran EUs ordinære toppmøte torsdag neste uke.

– Vi vet dessverre at vi ikke kommer til å nå fram til felles løsninger på innvandringsproblemene på EU-toppmøtet, sa hun på vei inn til søndagens møte.