Nytt dødsfall etter angrep i Etiopia

Etiopiere demonstrerer i solidaritet med landets nye statsminister Abiy Ahmed, som lørdag ble utsatt for et granatangrep på et folkemøte. To personer er bekreftet døde i angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
Etiopiere demonstrerer i solidaritet med landets nye statsminister Abiy Ahmed, som lørdag ble utsatt for et granatangrep på et folkemøte. To personer er bekreftet døde i angrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere én person er død etter lørdagens granatangrep på et folkemøte i Etiopia, bekrefter landets helseminister Amir Aman.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person ble drept og over 150 ble såret da en granat ble utløst like etter at landets nye, reformvennlige statsminister Abiy Ahmed holdt en tale for titusener av tilhengere i sentrum av hovedstaden Addis Abeba lørdag.

Tilstanden for flere av dem var kritisk, og søndag økte altså dødstallet.

Statsministeren slapp uskadd fra eksplosjonen, men hevdet lørdag at angrepet var et attentatforsøk mot den nye regjeringen.

Ni polititjenestemenn er pågrepet etter angrepet, blant dem nestsjefen i hovedstadens politikommisjon, melder den statlige kringkasteren ETV.