Kushner: USA kommer snart med fredsplan for Midtøsten

Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner i Det hvite hus i midten av mai. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner i Det hvite hus i midten av mai. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner sier USA snart vil legge fram en ny fredsplan for Israel og palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med den palestinske avisa Al-Quds opplyser Kushner også at det ikke er sikkert palestinernes president Mahmoud Abbas vil støtte planen.

– Jeg er usikker på i hvilken grad president Abbas er i stand eller villig til å fullføre en avtale, sier Trump-rådgiveren.

Han forteller at USA trolig uansett vil offentliggjøre planen – selv om den ikke skulle få Abbas' tilslutning.

Kushner og den amerikanske spesialutsendingen Jason Greenblatt har denne uken besøkt flere land i Midtøsten. De har hatt minst to møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blant annet for å diskutere situasjonen i de palestinske områdene.

De to jødiske amerikanerne har ikke hatt noen møter med palestinske myndigheter – som har kuttet kontakten med USA etter at Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinerne har lenge ønsket at okkuperte Øst-Jerusalem skal bli deres hovedstad.