USAs regjering: Vet hvor alle migrantbarna er

Et senter for internerte mindreårige innvandrere i Florida i USA. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix
Et senter for internerte mindreårige innvandrere i Florida i USA. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-regjeringen forsikrer at den har oversikt over alle migrantbarna som er tatt fra foreldrene sine og plassert i interneringssentre i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går fram av et faktaark om barnas situasjon offentliggjort av det amerikanske helsedepartementet lørdag kveld lokal tid.

Her er det også informasjon om hvor foreldre og foresatte skal henvende seg hvis de er blitt fratatt barn.

Et identifiserings-system skal ha blitt iverksatt for å sørge for at familiemedlemmer finner hverandre igjen. Amerikanske myndigheter ønsker å samarbeide tett med andre lands konsulater for å sørge for at foreldre og barn får reisedokumenter når de skal sendes ut av USA.

Tidligere har amerikanske myndigheter sagt at rundt 2.300 barn er blitt fratatt ulovlige innvandrere, og at 500 av disse senere er blitt gjenforent med foreldre og foresatte.

Nå opplyser helsedepartementet at 522 barn er gjenforent med sine foreldre. Onsdag denne uken hadde helsedepartementet ansvar for 2.053 barn.

President Donald Trump besluttet onsdag å avslutte praksisen med å ta barn fra ulovlige innvandrere som blir satt i varetekt. I stedet ønsker han nå å kunne internere foreldre og barn sammen på ubestemt tid.