Tusener protesterer mot navnebytte i Makedonia

Nasjonalistiske demonstranter protesterer mot at Makedonia skal endre navn til Nord-Makedonia. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB scanpix
Nasjonalistiske demonstranter protesterer mot at Makedonia skal endre navn til Nord-Makedonia. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusener av mennesker samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen i Makedonias hovedstad Skopje lørdag for å protestere mot en avtale om navnebytte med Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene krevde at den sosialdemokratiske regjeringen går av og ropte «landsforrædere» til politikere som stemte for avtalen med Hellas som innebærer at landet skal endre navn til Nord-Makedonia.

Makedonske nasjonalister mener regjeringen ga altfor mye i forhandlingene med Hellas, og det konservative opposisjonspartiet VMRO-DPMNE boikottet avstemningen i nasjonalforsamlingen om avtalen.

Avtalen med Hellas, som blir satt ut i livet i etapper i de kommende månedene, avslutter en mangeårig konflikt med nabolandet om navnet Makedonia og åpner for at Makedonia kan bli medlem av NATO og EU.