113 migranter reddet av Maersk i Middelhavet

Tidligere denne måneden reddet et skip fra den franske organisasjonen «SOS Mediterranee» over 600 migranter opp fra Middelhavet, men ble nektet å legge til kai i Italia. Foto: AP / NTB scanpix
Tidligere denne måneden reddet et skip fra den franske organisasjonen «SOS Mediterranee» over 600 migranter opp fra Middelhavet, men ble nektet å legge til kai i Italia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske rederiet Maersk Line har reddet 113 migranter opp fra havet utenfor det sørlige Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konteinerskipet Alexander Maersk måtte endre kurs etter å ha mottatt et nødanrop fra et ukjent fartøy sent torsdag kveld. Ved 4.30-tiden fredag morgen var 113 migranter tatt om bord i skipet, opplyser pressesjef Mikkel Elbek Linnet i Maersk Line.

Maersk avventer nå beskjed fra den italienske kystvakttjenesten om hvor migrantene skal fraktes.

Matteo Salvini, Italias innenriksminister og leder for det innvandringsfiendtlige partiet Ligaen, har tidligere nektet skip med migranter om bord å legge til kai i Italia.

Regjeringen i Roma har også truet med å tilbakeholde skip som frakter migranter, og tidligere denne uken oppfordret Salvini Italias marine om å stoppe søk- og redningsaksjonen det har hatt gående i Middelhavet i flere år.