Bundet mann reddet fra brennende industribygg i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bundet mann ble reddet ut av et brennende industribygg i Norrköping i Sverige natt til lørdag. Saken etterforskes som drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han hang med overkroppen ut av et vindu for å kunne puste, men var bundet på et vis, forteller vakthavende befal Torbjörn Lindqvist i politiet.

Politifolk som kom til stedet, fikk mannen løs «ganske omgående», ifølge Lindqvist. Han ble brakt til sykehus med røykskader.

Meldingen om brannen kom litt etter klokka 1.30. Da ble det hørt rop om hjelp fra bygningen. Mannen i 50-årene var alene i bygningen, og ingen er så langt mistenkt. Etterforskerne mener det dreier seg om et drapsforsøk.

Bygningen, som skal ha blitt påtent flere ulike steder, fikk store skader i brannen. På morgenen drev brannvesenet etterslukking.

Også flere andre steder i Sverige var det alvorlige voldshendelser natt til lørdag. I Märsta nord for Stockholm ble en mann i 30-årene med skuddskader sendt til sykehus med helikopter.

En 18-åring som ble skutt i ryggen i Malmö, overlevde fordi han hadde på seg skuddsikker vest. Mannen har ikke ønsket å hjelpe politiet med oppklaringen av saken. Det er foreløpig uklart om angrepet på 18-åringen har sammenheng med trippeldrapet i Malmö mandag, som fikk politiet til å frykte hevnangrep.