Tyrkisk opposisjonskandidat utfordrer Erdogan

Muharrem Ince kan få nok stemmer til å hindre at Recep Tayyip Erdogan vinner valget i Tyrkia allerede i første omgang. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix
Muharrem Ince kan få nok stemmer til å hindre at Recep Tayyip Erdogan vinner valget i Tyrkia allerede i første omgang. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fremste opposisjonskandidaten i Tyrkia utfordret president Recep Tayyip Erdogan til debatt da han talte til et enormt folkemøte i Ankara fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I morgen er siste kvelden. Hvis du tør, kom og møt meg, sa Muharrem Ince fra det sekulære partiet CHP til flere hundre tusen tilhengere i den tyrkiske hovedstaden.

Ince tilbød seg også å avlyse et planlagt folkemøte i Istanbul lørdag dersom Erdogan var villig til å stille til debatt med ham på TV.

Folkemøtet i Ankara var den andre massemønstringen Ince har talt til på to dager. Torsdag samlet han hundretusener av mennesker til det største politiske møtet som har vært holdt i Izmir på mange år, og lørdag holder han et nytt folkemøte i Istanbul.

Erdogan, som er favoritt til å vinne presidentvalget søndag, har hittil avvist alle forslag om en TV-sendt debatt.

Med sine retoriske evner og dynamiske stil har Ince blåst liv i valgkampen, og flere analytikere mener det ikke er umulig at han kan hindre Erdogan i å få 50 prosent og vinne valget allerede i første omgang.