Protester i Spania mot løslatelse av overfallsmenn

Demonstranter sperrer gata utenfor justisdepartementet i Madrid i protest mot at fem menn som misbrukte en 18-årig kvinne, er satt fri. Foto: Paul White / AP / NTB scanpix
Demonstranter sperrer gata utenfor justisdepartementet i Madrid i protest mot at fem menn som misbrukte en 18-årig kvinne, er satt fri. Foto: Paul White / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstranter har marsjert i en rekke spanske byer i protest mot at fem menn som er dømt for seksuelt overgrep, er løslatt mot kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mennene som er i alderen 27 til 29, ble dømt til ni års fengsel for seksuelt overgrep av en 18 år gammel kvinne under San Fermin-festivalen i Pamplona i juli 2016.

De ble frikjent for en enda alvorligere anklage om voldtekt, siden retten kom til at det ikke var klart at offeret var utsatt for press eller vold.

De fem anket dommen, og retten i Pamplona bestemte torsdag at de fem mennene skulle løslates mot en kausjon på 6.000 euro hver mens anken behandles.

Tusener av sinte spanjoler samlet seg utenfor justisdepartementet i Madrid fredag kveld, kort etter at mennene forlot fengselet der de har sittet i varetekt i nesten to år.

Også i Sevilla, som er mennenes hjemby, i Valencia og Granada var det demonstrasjoner fredag kveld. I Pamplona, Bilbao, Barcelona og andre byer var det demonstrasjoner etter rettens kjennelse torsdag.

Også i april da dommen falt, strømmet titusener av sjokkerte spanjoler ut i gatene for å protestere.