Fransk prest slo baby under dåp

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen ble lagt ut på sosiale medier, der den vakte kraftig fordømmelse.

I videoen kan man høre at forsamlingen gisper når den 89 år gamle presten klasker til babyen han holder. Like før hadde han bedt babyen om å «være stille». Få sekunder senere smekker presten igjen til dåpsbarnet.

Foreldrene er tydelig sjokkert, og de klarte etter hvert å frigjøre barnet fra prestens grep i kirken i Champeaux, rundt fem mil sørøst for Paris.

– Tapet av selvbeherskelse kan tilskrives at den eldre presten er sliten, men det er ingen unnskyldning, sier bispedømmet i Meaux, som presten tilhører, i en uttalelse.

Presten kommer inntil videre verken til å få lede gudstjenester eller holde dåp- eller bryllupsseremonier, heter det videre.

– Barnet vrælte, og jeg var nødt til å snu hodet hans slik at jeg kunne helle vannet. Jeg sa «vær stille», men han ville ikke roe seg, sier presten til radiostasjonen France info fredag.

– Det var noe midt imellom et kjærtegn og et lite klask. Jeg prøvde å roe ham ned, jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, sier den 89 år gamle presten videre.