Israels statsminister raser etter bedrageritiltale mot kona

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB scanpix.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avfeier bedrageritiltalen mot kona Sara som «absurd». Han hevder den er basert på en «ulovlig» administrativ kjennelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag besluttet statsadvokaten i Jerusalem å tiltale Sara Netanyahu for bedrageri og misbruk av sin stilling, opplyste justisdepartementet i Israel.

Selv nekter Sara Netanyahu for å ha gjort noe galt, og fredag fikk hun støtte fra sin ektemann i en lengre video som ble publisert på Facebook.

– Denne uka nådde absurditeten nye høyder, sier statsministeren i videoen.

– For første gang i historien er en leders kone tiltalt for måltider, enkelte av dem servert til offisielle gjester og statsoverhoder, sier han videre.

Ifølge tiltalen skal Sara Netanyahu ha bestilt mange og dyre catering-måltider, til tross for at det er ansatt kokk på fulltid i statsministerboligen. Mat for nærmere 800.000 kroner er ifølge det israelske justisdepartementet på uriktig vis fakturert den israelske stat.

– Det mest absurde med tiltalen er at den er basert på en ulovlig administrativ kjennelse som ikke var godkjent av nasjonalforsamlingens finanskomité, sier statsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Benjamin Netanyahu er også selv under etterforskning for en rekke forhold, og i februar konkluderte israelsk politi med at han bør tiltales for korrupsjon og økonomisk utroskap.

Netanyahu nekter i likhet med kona for å ha gjort noe galt og hevder at han er utsatt for en politisk heksejakt.

Aktuelt: Kilder hevder Israel sto bak Syria-angrep