Nytt kjempeverk av Christo på plass i London

Kunstneren Christo er igjen aktuell med en gigantisk installasjon – denne gang på innsjøen Serpentine i Hyde Park i London. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB scanpix
Kunstneren Christo er igjen aktuell med en gigantisk installasjon – denne gang på innsjøen Serpentine i Hyde Park i London. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunstneren Christos siste verk består av 7.506 oljefat som flyter i innsjøen Serpentine i Hyde Park i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den bulgarsk-amerikanske kunstneren Christo har gjort gigantiske installasjoner til sitt varemerke.

Tidligere har han blant annet pakket inn riksdagsbygningen i Berlin, «Wrapped Reichstag», og en gruppe øyer i Biscayne-bukta i Florida, «Surrounded Islands» og lagt ut flytende, oransje gangveier på Iseosjøen i Italia.

Denne gangen heter verket «The London Mastaba». Det er omkring 20 meter høyt og har en form som Christo og hans avdøde kone, Jeanne-Claude, har arbeidet med siden 60-tallet.

En mastaba er et gravmonument brukt i oldtidens Egypt, og stammer fra tiden før faraoene begynte å bygge pyramider. Kunstnerparets første mastaba laget av oljefat ble bygget i 1968 på Institute of Contemporary Arts i Philadelphia i USA.

Ifølge CNN har Christo planer om å bygge en enda større mastaba-skulptur i Abu Dhabi. Den skal bestå av 410.000 oljefat og være 150 meter høy.