14 antatte IS-tilhengere pågrepet for angrepsplaner før valget i Tyrkia

Tilhengere av det tyrkiske regjeringspartiet AKP under et valgmøte i Gaziantep øst i Tyrkia torsdag. Foto: Presidentens presseservice via AP / NTB scanpix
Tilhengere av det tyrkiske regjeringspartiet AKP under et valgmøte i Gaziantep øst i Tyrkia torsdag. Foto: Presidentens presseservice via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkisk politi har pågrepet 14 personer som er mistenkt for planlegging av et angrep mot helgens valg. Alle er utenlandske statsborgere og antas å tilhøre IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det offisielle tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder at alle ble pågrepet i politiaksjoner mot flere ulike boliger i hovedstaden Ankara fredag morgen.

Store mengder materiell ble beslaglagt i raidene, men det er ikke kjent hvor og når angrepene eventuelt var planlagt å skje.

Tyrkia ble i årene 2015 og 2016 rammet av flere terrorangrep, og IS mistenkes for å stå bak flere av dem.

Det siste store terrorangrepet som IS antas å ha stått bak, var rettet mot en eksklusiv nattklubb i Istanbul under nyttårsfeiringen for halvannet år siden. 39 personer ble drept.

Tyrkerne velger søndag både ny nasjonalforsamling og president.

President Recep Tayyip Erdogan søker gjenvalg, men han må muligens gjennom en ny valgrunde om to uker hvis han ikke får over halvparten av stemmene i første runde.