Israel: Hamas betalte familie for å si at babyen døde av tåregass

GAZA: Palestinske demonstranter på grensa til Israel blir stadig møtt av skudd og tåregass. Tok den palestinske familien en åtte måneder gammel baby inn i tumultene?
GAZA: Palestinske demonstranter på grensa til Israel blir stadig møtt av skudd og tåregass. Tok den palestinske familien en åtte måneder gammel baby inn i tumultene? Foto: Khalil Hamra / AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel mener Hamas betalte familie for å beskylde Israel for dødsfallet til en baby i Gaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En åtte måneder gammel palestinsk baby er død etter å ha fått i seg tåregass under opptøyene ved grensa til Israel, opplyste helsedepartementet på Gazastripen ifølge nyhetsoppslag i ABC Nyheter og andre medier 15. mai.

Nå melder den israelske avisa Haaretz at israelske myndigheter har avdekket at historien ble konstruert av den islamistiske Hamas-ledelsen i Gaza.

Under avhør av en slektning av babyen, skal det ha kommet fram at babyen døde av en blodsykdom.

Men familien fikk 8000 shekler (18.000 kroner) av Hamas for å fortelle at ungen døde av tåregass og beskylde Israel for dødsfallet.

Og historien om familien som dro med seg babyen inn i tåregass-tumultene, gikk verden rundt.

Haaretz viser også til at helsedepartementet i Gaza dagen etter dødsfallet reiste tvil om babyen døde av tåregass. To uker senere fjernet departementet babyens navn fra lista over dem som ble drept i grensetrefningene med israelske styrker.