Lovforslag som skal stanse oppsplitting av migrantfamilier behandles i Kongressen

Lederen for Representantenes, Paul Ryan, sier det vil bli fremmet et lovforslag som skal stanse praksisen med å ta barna fra migranter som ankommer USA ulovlig. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Lederen for Representantenes, Paul Ryan, sier det vil bli fremmet et lovforslag som skal stanse praksisen med å ta barna fra migranter som ankommer USA ulovlig. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lovforslag som skal stanse atskillelsen av migrantbarn fra foreldrene i USA, skal behandles i Representantenes hus torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Republikanernes flertallsleder Paul Ryan.

Praksisen med å ta barna fra migranter som har tatt seg inn i USA ulovlig og plassere dem i egne interneringsleirer har vekket skarpe reaksjoner både i USA og i utlandet.

President Donald Trump har imidlertid stått fast på praksisen og hevdet at det er Demokratenes manglende vilje til et kompromiss i innvandringspolitikken som gjør praksisen nødvendig.

Nå ser det imidlertid ut til at Trumps partifeller i Kongressen vil gjøre et forsøk på å endre situasjonen.

– Vi ønsker ikke at barna skal tas fra foreldrene. Vi kan håndheve våre immigrasjonslover uten å splitte opp familier. Regjeringen ber Kongressen om å ta affære, og det gjør vi, sier Ryan.

– Torsdag vil Representantenes hus stemme over et lovforslag som skal holde familiene samlet, sier han.