Ung syrer for retten etter å ha angrepet mann med jødisk kalott i Berlin

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19-åring fra Syria måtte tirsdag møte i retten etter at han for to måneder siden pisket og trakasserte en mann med jødisk kalott i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offeret var ikke selv jøde, men en 21 år gammel israelsk palestiner som hadde tatt på seg kalott for å teste hvorvidt han ville bli møtt med antisemittisme. Han har forklart at han ville bevise at det ikke er farlig å gå med kalott i Berlin.

Hendelsen ble filmet, og filmsnutten viser hvordan 19-åringen, som er palestiner fra Syria, pisker mannen med et belte mens han roper «yahudi», det arabiske ordet for «jøde».

Angrepet førte til sterke reaksjoner, flere solidaritetsmarsjer for jøder og økt bekymring for økende antisemittisme i Tyskland.

Syreren står nå tiltalt for kroppsskade og ærekrenkelse.

– Jeg er veldig lei meg, jeg gjorde en feil. Jeg ville ikke slå ham, jeg ville bare skremme ham, sa 19-åringen under rettsmøtet tirsdag.

Han hevdet også at han ikke så kalotten før etter angrepet, og at 21-åringen og vennen hans, en tysk-marokkaner som også bar kalott, hadde provosert fram angrepet ved å fornærme ham.

19-åringen meldte seg selv for politiet to dager etter angrepet. Han kom til Tyskland som asylsøker i 2015.

Rettssaken er ventet å fortsette mandag neste uke. Da kan det også komme dom i saken.