USAs førstedamer vil ha slutt på internering av barn:– Den er umoralsk og knuser hjertet mitt

USAs førstedame Melania Trump (i midten) får følge av de fire tidligere førstedamene (f.v.) Hillary Clinton, Michelle Obama, Rosalynn Carter og Laura Bush i sin kritikk av praksisen med å skille barn fra foreldrene på grensa til Mexico og internere dem. Foto: AP / NTB scanpix
USAs førstedame Melania Trump (i midten) får følge av de fire tidligere førstedamene (f.v.) Hillary Clinton, Michelle Obama, Rosalynn Carter og Laura Bush i sin kritikk av praksisen med å skille barn fra foreldrene på grensa til Mexico og internere dem. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire tidligere amerikanske førstedamer vil ha slutt på at barn skilles fra foreldrene på grensa mot Mexico, for deretter å bli satt i interneringsleir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 2.000 barn er de siste seks ukene satt i slike interneringsleirer etter å ha blitt tatt med tvang fra foreldre som tok seg ulovlig over grensa fra Mexico.

Kritikken mot Trump-administrasjonen er massiv, og søndag tok USAs førstedame Melania Trump til orde for å få en slutt på praksisen.

– Fru Trump avskyr å se barn og foreldre skilles fra hverandre og håper begge sider i politikken kan komme sammen for å oppnå en vellykket innvandringsreform. Hun mener vi må være et land som følger alle lover, men også et land som styres med hjertevarme, sa en talskvinne.

Les også: Trump: USA er ingen innvandringsleir

– Umoralsk

Laura Bush, kona til Republikanernes tidligere president George W. Bush, var langt krassere i sin kritikk.

– Jeg forstår nødvendigheten av å forsterke og beskytte grensene våre, men denne nulltoleransen er grusom. Den er umoralsk og den knuser hjertet mitt, skrev hun i et innlegg i Washington Post søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere førstedame Michelle Obama sluttet opp om kritikken og gjenga Bushs uttalelse på Twitter, samtidig som hun slo fast at sannheten noen ganger må komme foran partipolitikken.

Les også: Trump til angrep på europeiske ledere: – Innvandring har ført til voldsomme endringer av Europas kultur

– Skammelig

Hillary Clinton fulgte også opp og slo i en tale i New York fast at Trump-administrasjonens interneringspolitikk vitnet om «en moralsk og humanitær krise».

90 år gamle Eleanor Rosalynn Carter slutter også opp om kritikken og kaller Trump-administrasjonens politikk skammelig.

– Praksisen og dagens politikk, som fjerner barn fra sine foreldre på grensa mot Mexico, er skandaløs og en skam for landet vårt, sier hun i en kommentar.

Les også: «De tok datteren hans klokken 3 om natten»

Se video: Leiren Casa Padre huser over 1500 barn som har blitt skilt fra sine foreldre.