USA og Sør-Korea innstiller felles militærøvelse

Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA og Sør-Korea har blitt enige om å innstille den storstilte felles militærøvelsen som skulle finne sted i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sør-Korea og USA har besluttet å innstille all aktivitet i forbindelse med militærøvelsen Freedom Guardian, heter det i en uttalelse fra det sørkoreanske forsvarsdepartementet.

Også USAs forsvarsdepartement Pentagon bekrefter dette, ifølge Reuters. De opplyser at det vil bli holdt et møte med representanter fra de to landene til uken.

President Donald Trump sa etter toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un 12. juni at han ønsket å stanse militærøvelsene, som han kalte dyre og provoserende.

USA har i dag 28.500 soldater stasjonert i Sør-Korea og øver jevnlig med sine partnere. Den største øvelsen, Ulchi Freedom Guardian, skulle starte i august og skulle etter planen holde på i to uker.

Nord-Korea reagerer hvert år kraftig på øvelsen, som de ser som en forberedelse til invasjon. Det var etter fjorårets øvelse at regimet i nord sendte ballistiske raketter over Japan.