Tyrkia: 35 kurdere drept i flyangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

35 militante medlemmer av det kurdiske arbeiderpartiet PKK er drept i et tyrkisk flyangrep i Nord-Irak, opplyser det tyrkiske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske kampfly bombet søndag stillingene til PKK i Nord-Irak og i den tyrkiske grenseregionen Hakkari, opplyser det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. PKK er forbudt i Tyrkia.

Nyhetsbyrået viste søndag ettermiddag til militære kilder som opplyste at skjulesteder og ammunisjonslagre var ødelagt og at ni krigere var «satt ut av spill». Søndag kveld blir det opplyst at 35 PKK-krigere er drept.

Regjeringen i Tyrkia kunngjorde tidligere i uken – mindre enn tre uker før valget i Tyrkia – at den militære innsatsen mot PKK ble trappet opp.

Konflikten mellom den tyrkiske regjeringen og PKK har pågått i flere tiår og har kostet minst 40.000 mennesker livet. Kampene blusset opp i juli 2015 da en mer enn to år lang våpenhvile brøt sammen. Siden da har tyrkiske styrker igjen rettet angrep mot PKK sørøst i landet og på den andre siden av grensen mot Irak. PKK har også gjennomført en rekke angrep, særlig mot tyrkiske sikkerhetsstyrker.

Både Tyrkia, EU og USA regner PKK som en terrororganisasjon.