Aviser: May vil gi brexit-milliarder til helsevesenet

Det er ventet at Storbritannias statsminister Theresa May skal tale om det offentlige helsevesenet mandag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Det er ventet at Storbritannias statsminister Theresa May skal tale om det offentlige helsevesenet mandag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias statsminister Theresa May vil gi det britiske helsevesenet 20 milliarder pund i året etter brexit, melder flere britiske aviser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen skal komme samtidig som det offentlige helsevesenet NHS fyller 70 år, skriver Sunday Times, Sunday Telegraph og Observer.

En talsperson for den britiske regjeringen sier nyhetene om midlene kommer som følge av en uoffisiell orientering fra spesialrådgivere, skriver Reuters. Ifølge nyhetsbyrået er det ikke uvanlig at spesialrådgivere orienterer mediene om innholdet i forestående taler.

Det er tidligere blitt varslet om at May skal tale om NHS på mandag, men det er ikke blitt gitt noen mer informasjon om dette.

Ifølge britiske medier skal budsjettøkningen foregå over en periode på fem år og være på plass i 2023 eller 2024. Økningen skal finansieres av både skattepenger og penger som ikke lenger vil gå til EU.