Meny

Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa

Norge og Christian André Pettersen (i midten) tok gull i europamesterskapet i kokkekunst.Foto: Tom Haga/ Kulturmeglerne/ NTB scanpix

Den norske kokken Christian André Pettersen og teamet hans vant Bocuse d'Or Europa. Nå venter verdensfinalen i Lyon.

– Det er en enorm lettelse å vite at resultatet har kommet. Dette har vi jobbet hardt for, sa Pettersen til NRK tirsdag.

Bodøværingen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene – med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes.

Sterke norske tradisjoner

Norge har siden 1987 vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i Bocuse d'Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Årets kåring holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.

– Det høres pompøst ut, men han er god på det meste og spesielt teknikk. Han er veldig bevisst på hvordan han beveger seg og kutter i kjøttet, også er han selvfølgelig veldig flink til å lage god mat, sa lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund til NRK før resultatene var klare.

(Saken fortsetter under)

Norges Bocuse d'Or-vinner Christian André Pettersen i aksjon i europafinalen i kokkekunst i Torino tirsdag. Foto: Tom Haga / Kulturmeglerne / NTB scanpix

– Befester posisjonen vår

Tirsdagens seier kom etter at det norske laget presenterte en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel. Vinnermenyen besto blant annet av risotto og lett stekt Fassone-kjøtt. I tillegg ble mandelpoteter fra Vestvågøy brukt for å representere hjemlandet.

Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) jubler over reklamen for norsk mat, og mener at det bare er å ta av seg hatten for det norske teamets prestasjoner.

– Det er helt prima. Nok en gang befester vi posisjonen vår, og dette ender da i ny finale i Lyon. Det er utrolig inspirerende at vi har norske kokker som over tid gjør det bra, og som er ekstremt flinke på å profilere gode norske råvarer, sier Dale til Nationen.

Les også: Kronprins Haakon talte på EAT

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært