Analytikere: Dårlig idé for Trump å møtes alene med Kim

President Donald Trump møtte tirsdag Nord-Koreas leder Kim Jong-un til samtaler på øya Sentosa i Singapore. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump møtte tirsdag Nord-Koreas leder Kim Jong-un til samtaler på øya Sentosa i Singapore. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en dårlig idé av president Donald Trump å møte alene med Kim Jong-un, mener analytikere. Uten referat kan det bli strid om hva som har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet med et møte på tomannshånd er at dialogpartneren etterpå kan påstå at noe annet er sagt enn det som faktisk ble sagt og dermed skape tvil om resultatet.

– Dårlig idé. Jeg kan se for meg at Trump gir mye uten å få noe særlig tilbake, sier Paul Haenle. som var Kina-ekspert i det nasjonale sikkerhetsrådet under George W. Bush og Barack Obama.

Tidligere general Barry McCaffrey er enig og kaller møtet på tomannshånd «en uakseptabel fare for amerikansk nasjonal sikkerhet».

McCaffrey benyttet seg av Twitter for å be utenriksminister Mike Pompeo og forsvarsminister Jim Mattis.om å motsette seg et møte mellom de to lederne alene.

Han skriver at det nasjonale sikkerhetsrådet burde hatt et skriftlig referat av all kommunikasjon med Kim, som han kaller en brutal diktator med atomvåpen.

Trump og Kim møttes tirsdag morgen på tomannshånd, kun med sine personlige tolker til stede. Det første møtet varte i nesten tre kvarter.