Trump på plass ved Capella Hotel

President Donald Trump ankom Singapore søndag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump ankom Singapore søndag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump er framme der møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal finne sted. Snart får vi ifølge Trump vite om en «ordentlig avtale» kan skje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Møtet mellom stab og representanter går bra og raskt … Men det har egentlig ikke noe å si. Vi vil alle snart få vite om en ordentlig avtale, til forveksling fra de tidligere, kan skje! skriver USAs president på Twitter få timer før møtet.

Presidenten er på plass ved Capella Hotel på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

– At jeg har et møte, er et stort nederlag for USA, sier haterne og taperne. Vi har våre gisler, tester, undersøkelser og alle våre rakettoppskytinger har stoppet. Og alle disse ekspertene som har sagt jeg har tatt feil fra begynnelsen, har ingenting annet å si. Vi klarer oss bra! fortsatte han.

Også snakket med Moon

Forhandlingene har gått framover «raskere enn forventet», het det i en kunngjøring mandag, som forklaring på hvorfor Trump forlater Singapore klokka 20 lokal tid tirsdag, i stedet for onsdag morgen som tidligere planlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag snakket også president Trump med Sør-Koreas president Moon Jae-in, opplyser Det hvite hus. De to diskuterte den seneste tidens utvikling fram mot dagens møte og lovet hverandre å fortsette det tette samarbeidet også etter at møtet med Kim er gjennomført, heter det i pressemeldingen.

Historisk møte

Klokka 3 natt til tirsdag møtes Kim og Trump i det som er den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

Spørsmålet er om Nord-Koreas leder vil love nedrustning i bytte mot økonomisk hjelp og sikkerhetsgarantier, og om det kan bli en fredsavtale som formelt kan avslutte Koreakrigen.