Mange drept i en rekke angrep i Afghanistan

Minst 40 mennesker er drept i en rekke angrep i Afghanistan. I Jalalabad (bildet) ble ti mennesker såret i et selvmordsangrep utenfor utdanningsdepartementet i provinsen. De tre selvmordsbomberne ble drept.
Minst 40 mennesker er drept i en rekke angrep i Afghanistan. I Jalalabad (bildet) ble ti mennesker såret i et selvmordsangrep utenfor utdanningsdepartementet i provinsen. De tre selvmordsbomberne ble drept. Foto: Mohammad Anwar Danishyar / AP

Minst 50 mennesker er drept i en rekke angrep i Afghanistan mandag, de fleste av dem soldater, politifolk, offentlig ansatte og Taliban-opprørere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 mennesker ble drept og 25 ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg ved inngangen til en departementsbygning i Kabul mandag ettermiddag.

Angrepet skjedde idet de ansatte var i ferd med å gå hjem, forteller helsedepartementets talsmann Wahidullah Majroh.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring formidlet via informasjonskanalen Amaq på seg ansvaret for selvmordsangrepet.

Taliban-angrep

Tidligere mandag ble minst ti regjeringssoldater og fem politifolk drept i et Taliban-angrep mot en veisperring i Qala-e Zal-distriktet i Kunduz-provinsen nord i Afghanistan, opplyser lokale kilder.

– Det pågår et blodbad i Kunduz, sier Aminullah Ayaddin, som sitter i provinsrådet.

Minst 28 politifolk ble drept i det samme området lørdag, opplyser han.

Veibombe

I Ghazni-provinsen ble seks mennesker drept da en minibuss ble rammet av en veibombe mandag. Ifølge en talsmann for guvernøren i provinsen var det kvinner og barn blant ofrene for bomben, som Taliban anklages for å stå bak.

Tre politimenn og ti Taliban-opprørere ble drept i sammenstøt andre steder i Ghazni-provinsen mandag, opplyser talsmannen Arif Noori.

Selvmordsangrep

I Jalalabad øst i Afghanistan ble minst ti sivile såret i et selvmordsangrep mot utdanningsdepartementet i Nangarhar-provinsen. De tre selvmordsbomberne ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker, og en bil fylt med sprengstoff ble funnet i nærheten.

14 sivile ble såret i et annet angrep i Chaparhar-distriktet i Nangarhar-provinsen mandag, opplyser sykehuskilder.

Våpenhvile

Taliban varslet i helgen en tre dager lang våpenhvile i forbindelse med festen som avslutter fastemåneden Ramadan senere i uken.

Det er første gang siden den USA-ledede invasjonen i 2001 at Taliban varsler våpenhvile. Beskjeden kom etter at regjeringen kunngjorde en ukelang våpenhvile, som kun gjelder Taliban, ikke opprørere knyttet til al-Qaida og IS.

Personvernpolicy