Lekkede eposter tyder på bånd mellom brexit-kampanje og Russland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lekkede eposter som ble offentliggjort søndag, kan tyde på forbindelser mellom en av de sentrale britiske brexit-kampanjene og russiske tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver den britiske avisen The Sunday Times.

Epostene blir kjent mens den britiske nasjonalforsamlingen gransker innvirkningen falske nyheter kan ha hatt på den britiske EU-avstemningen i juni 2016.

Lederen for granskningen sier epostene reiser "viktige spørsmål" om Leave.EU-kampanjens bånd til Russland. De kan tyde på at sentrale skikkelser i Leave.EU hadde flere møter med russiske tjenestemenn før den kontroversielle avstemningen, som endte med at et flertall på 52 prosent stemte for å forlate EU.

Eposter fra Arron Banks, som var Leave. EUs viktigste bidragsyter, og assistenten Andy Wigmore, viser at de hadde «gjentatt kontakt med russiske tjenestemenn for å diskutere forretningsmuligheter og temaer av felles interesse», skriver avisen.

Ifølge The Sunday Times ble Banks og Wigmore introdusert for Aleksander Jakovenko, den russiske London-ambassadøren, av Aleksander Udod.

Udod er ifølge avisen mistenkt for å være russisk etterretningsoffiser. Han ble sparket ut av Storbritannia etter giftangrepet mot Sergej og Julia Skripal i Salisbury.