Putin sier han er klar til å møte Trump

Russlands president Vladimir Putin under pressekonferansen som han holdt etter å ha deltatt på toppmøtet i Shanghai samarbeidsorganisasjon. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin under pressekonferansen som han holdt etter å ha deltatt på toppmøtet i Shanghai samarbeidsorganisasjon. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin sier han er rede til å møte Donald Trump så fort den amerikanske presidenten er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så fort den amerikanske siden er klar, vil det bli et møte, naturligvis avhengig av mitt arbeidsprogram, sa Putin på en pressekonferanse i den kinesiske byen Qingdao søndag.

– Den amerikanske presidenten har flere ganger sagt at han anser et slikt møte for nyttig. Det kan jeg bekrefte. Det er riktig, sa Putin.

Han sa også at han og Trump ennå ikke har diskutert hvor møtet skal holdes, men at flere land er ivrige etter å bistå med organiseringen, blant annet Østerrike.

– Men jeg mener det er et teknisk spørsmål. Det er viktig at slike møter, hvis de finner sted, har et konkret innhold, fastslo Putin.

En ikke navngitt europeisk tjenestemann sier til The Wall Street Journal at Putin for få dager siden ba statsminister Sebastian Kurz om hjelp til å organisere et slikt møte. Han skal også ha sagt at Trump-administrasjonen vurderer å si ja til et toppmøte med Putin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kurz, som vant valget i Østerrike med en nasjonalistisk og høyrepopulistisk retorikk, har forsøkt å innta en meglerrolle mellom Russland og andre vestlige land.

Landet har blant annet latt være å utvise russiske diplomater i forbindelse med forgiftningen av den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury i mars, slik andre vestlige land har gjort. Storbritannia mener at nervegiften som ble brukt, innebærer at Russland på en eller annen måte var innblandet i forgiftningen.

Les også:

Putin lovet innringere å gjenreise Russlands økonomi

Putin benekter at Russland har plan for å destabilisere Europa

Putin vil gå av etter endt periode i 2024