Singapore lanserer jubileumsmynt for Kim og Trumps møte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valutaselskapet Singapore Mint har lansert jubileumsmynter i forkant av toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På det statlige selskapets nettside beskrives mynten som en hyllest til «et viktig steg mot verdensfred» og til Singapores rolle som nøytral tilrettelegger for det historiske møtet.

På den ene siden av mynten tar to personer hverandre i hånden, med et amerikansk og et nordkoreansk flagg i bakgrunnen. Den andre siden av mynten viser en fredsdue. Over duen står det «World Peace», altså verdensfred, omkranset av våpenpryd.

Myntene kommer i tre versjoner, en forniklet, en i sølv og en i gull. Den forniklede mynten koster litt mindre enn 200 kroner, mens gullmynten koster mer enn 8.300 kroner.

Også Det hvite hus har lansert jubileumsmynter i forbindelse med møtet.

Trump steg lørdag inn presidentflyet Air Force One i Canada med kurs for Singapore, der møtet med Kim vil finne sted klokken 9 tirsdag morgen lokal tid. Før møtet skal både Trump og Kim ha separate samtaler med Singapores statsminister Lee Hsien Loong, ifølge Reuters.