Meny

«Narrens bro» i Russland krever sin 150. offer

Se video: Her innser en lastebilsjåfør at han ikke kommer under broa. 
Broen som ble satt opp utenfor St.Petersburg i 2011 blir truffet rundt 15 ganger i året. I mai krevde den sin 150. bil-offer.

Broen som ble ferdigstilt i 2011, et par kilometer sør for St.Petersburg, er akkurat for lav til at typiske russiske varebiler får plass. Broen har blitt en snakkis i Russland. En egen twitterkonto, @Foolsbridge, har bidratt til berømmelsen.

En uvanlig høyde gjør at den skreller av lasteplanet på minst én bil hver måned - selv om broen skal være svært godt merket.

Den 27. mai skjedde det «alle» hadde ventet på, skriver russiske medier. Den 150. varebilen i rekken traff bærebjelken, eller «dragen» under boren.

Konteineren fikk store skader og bilen ble sittende fast.

Sjåføren selv tok det hele med godt humør og ble ifølge The Moscow Times smittet av den feirende stemningen.

– Kan skje hvem som helst, sa han til den lokale avisen Nevskye Novosti.

Feiringen varte ikke lenge før neste ulykke den 4. juni. Denne gangen var det et grønt utetoalett som fikk hard medfart: 

Broen er 2,7 meter høy. Førerhuset på den typiske russiske minibussen/varebilen, som kalles GAZelle - ordspill på produsenten GAZ - er 2,2 meter høy. Imidlertid, med en konteiner på lasteplan-versjonen har bilen en tendens til å bikke tre meters høyde.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Russer risikerer alt for å krysse «helvetesbroa»:

I Google Maps er broen markert med «Most Gluposti», som kan oversettes til «Dumhetens bro».

Broen og veien er rikt utsmykket med advarselskilt, til og med russiske «hengende politimenn» - alarmklokker som advarer om at bilen er for høy, uten at det har hjulpet stort.

Selv ikke banneren med påskriften «Gazeller kommer ikke forbi» har hjulpet. Nå får banneren en annen ved siden av, som feirer den 150. ulykken.

Flere oppmerksomme sjåfører klarer å snike seg så vidt under gjennom å smøre vaselin på taket:

USA har også en bro med et lignende rykte, med høyden 3.56 meter, som ligger i Durham, Nord-Carolina. Den kalles også «boksåpner-broen». På grunn av jernbaneovergangen, kan den ikke gjøres høyere, og på grunn av et kloakkrør, kan ikke veien senkes.

Se hvordan det går når sjåfør etter sjåfør overser skiltet ved «boksåpner-broen» i videoen under:

Populært