Netanyahu med kraftige advarsler til Assad

Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Francois Mori / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det syriske regimet er ikke lengre immun mot hevn fra Israel, advarte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu under et besøk til London torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Assad er ikke lengre immun, hans regime er ikke lengre immunt. Hvis han skyter mot oss, vil vi knuse styrkene hans, sa Netanyahu under et arrangement organisert av tankesmia Policy Exchange i London.

Den israelske statsministeren kom med kraftige antydninger om at også Syria kan bli rammet av motangrep dersom iranske styrker i landet rammer Israel.

– Jeg tror en ny dagsorden må på plass, og Syria må forstå at Israel ikke vil tolerere at det iranske militæret forskanser seg i Syria mot Israel, sa Netanyahu.

– Konsekvensene er ikke kun rettet mot de iranske styrkene, men mot Assad-regimet i tillegg. Jeg mener det er noe han bør tenke veldig grundig på, sa han videre.

Aktuelt: Israel foreslår «militær koalisjon» mot Iran

Israel har over lengre tid lovet å hindre sin hovedrival Iran fra å etablere seg fast i Syria, der Iran støtter Assads regjering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige måned gjennomførte Israel et omfattende angrep mot det de sa var iranske mål i Syria, noe som utløste frykt for en større konfrontasjon i Midtøsten.

Angrepet fulgte et rakettangrep Israel mener ble avfyrt av iranske soldater i Syria mot israelske soldater på de okkuperte Golanhøydene.

Analyse: – Spørsmålet er om Israel vil risikere krig mot Iran

(Video: Israel første land i verden som bruker F-35 i strid)