Kim Wall bisatt - ti måneder etter drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familie og venner har tatt et siste farvel med den svenske journalisten Kim Wall i en privat seremoni, nesten ti måneder etter at hun ble drept i Peter Madsens hjemmebygde ubåt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fredag forrige uke at den svenske journalisten Kim Wall (30) ble bisatt i en privat seremoni ved minneparken Kim Wall Memorial Park nær Trelleborg, skriver den danske avisen BT.

Rundt hundre mennesker, som alle hadde tilknytning til Kim Wall, var til stede under seremonien.

Et Facebook-bilde av bisettelsen postet av Kim Walls mor Ingrid viser flere mennesker samlet foran et lite bilde av Kim Wall, en svart urne og et tent lys i et hav av blomster.

Les også: Moren: Kim Wall skal ikke huskes som et offer

«I går tok vi et siste farvel med vår elskede Kim. Det ble en fin og verdig seremoni utendørs i det fantastiske været. Mennesker kom fra alle verdenshjørner for å ta farvel. Et stort og inderlig takk til alle som på forskjellig vis deltok i vår avskjed,» skriver moren Ingrid Wall i Facebook-innlegget, som ble publisert lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under

Blant deltakerne i bisettelsen var lederen av drapsetterforskningen, drapssjef og visekriminalinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Fakta om ubåtsaken i Danmark

• Den privatbygde ubåten UC3 Nautilus forlot havnen i København torsdag 10. august 2017 med to personer om bord – den danske oppfinneren Peter Madsen (47) og den svenske journalisten Kim Wall (30). Hun var med for å lage en reportasje om ubåtkaptein Madsen.

• Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere av Walls kjæreste.

• Etter en leteaksjon ble ubåten funnet fredag 11. august i Køge Bugt sør for København. En halvtime senere sank båten. Madsen ble berget. Han forklarte at han hadde satt Wall i land i København flere timer tidligere. Da Madsen kom i land, ble han pågrepet.

• Ubåten ble hevet og gjennomsøkt. Ingen person ble funnet i fartøyet. Tekniske undersøkelser viste ifølge politiet at ubåten ble senket med vilje. Det ble funnet spor av Walls blod inne i ubåten.

• Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

• Madsen er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om livsvarig fengsel for Madsen, sekundært forvaring.

• 8. mars startet rettssaken i København med utspørring av Madsen. Mandag 23. april la påtalemyndigheten ned påstand om fengsel på livstid.

– Det er riktig at jeg har vært i Sverige som privat gjest ved en fin og intim minneseremoni. Den var flott og verdig, men utover det har jeg ingen kommentar, sier Møller Jensen til danske BT.

Les også: Kim Walls mor: – Vi var ikke bekymret

Reportasjetur

Det var under en reportasjetur med den kjente danske oppfinneren Peter Madsen den 10. august i fjor at svenske Kim Wall ble drept i Madsens selvbygde ubåt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks timer etter at Wall gikk om bord i ubåten, ble hun meldt savnet av Walls kjæreste.

Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt sør for København, men den sank en halvtime senere.

Madsen ble berget og hevdet at han hadde satt Wall i land flere timer tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

Dømt til livstid

Peter Madsen ble av Tingretten i København funnet skyldig i å ha mishandlet den 30 år gamle journalisten om bord i den selvbygde ubåten sin, for så å drepe henne og dumpe det parterte liket i sjøen.

Madsen ble dømt til livsvarig fengsel, men har anket straffeutmålingen i saken.

Les også: Madsen anker straffeutmålingen, ikke skyldspørsmålet