Ytterligere hundrevis av hus ødelagt på Hawaii

Rødglødende lava spruter fremdeles opp fra flere sprekkdannelser på Big Island. Bildet er tatt i nærheten av Pahoa-distriktet tirsdag. Foto: U.S. Geological Survey via AP / NTB scanpix
Rødglødende lava spruter fremdeles opp fra flere sprekkdannelser på Big Island. Bildet er tatt i nærheten av Pahoa-distriktet tirsdag. Foto: U.S. Geological Survey via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lava fra Kilauea-vulkanen på Hawaii ødela hundrevis av hjem natt til tirsdag, opplyser myndighetene. Fra før var 117 hjem bekreftet ødelagt av lavaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke rapportert om omkomne eller skadde i løpet av de siste dagene, ettersom de to bebygde områdene lavaen nådde natt til tirsdag, allerede var evakuert.

– Vi har ikke noe anslag ennå, men det er trygt å si at hundrevis av hjem gikk tapt i Kapoho Beach Lots og Vacationland i natt, sier Janet Snyder, talsperson for myndighetene på øya Hawaii, som gjerne kalles Big Island for å skille den fra delstaten med samme navn.

Kapoho Bay, et av områdene som er fullstendig dekket med lava, er et populært ferieområde. Flere amerikanere, deriblant ordføreren på Big Island, har fått sine hytter ødelagt, men også flere fastboende har mistet hjemmet sitt.

De nye ødeleggelsen kommer i tillegg til de 117 hjemmene som fra tidligere er rapportert ødelagt, bekrefter Snyder.

Siden lava begynte å renne ut av Kilauea-vulkanen 3. mai, har det oppstått flere sprekkdannelser i jorden. Mange tusen mennesker er fremdeles evakuert fra Puna-distriktet øst på Big Island. Samtidig har nivået av giftig gass i luften økt betydelig over store deler av øya.