Etiopia vil avslutte grensekonflikt med Eritrea

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etiopias regjeringsparti sier landet vil akseptere grensen til Eritrea, som en FN-støttet kommisjon har fastsatt, og dermed avslutte konflikten mellom landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den FN-støttede grensekommisjonen bestemte i 2002 hvor grensen mellom de to landene skulle gå etter den blodige krigen mellom Etiopia og Eritrea fra 1998 til 2000.

– Vi vil jobbe utrettelig til avtalen er fullt implementert, heter det i en uttalelse fra Det etiopiske folks revolusjonære demokratiske front (EPRDF).

I februar innførte Etiopia unntakstilstand etter nok en dødelig demonstrasjon i landet. Regjeringspartiets beslutning kommer bare timer etter at myndighetene opphevet unntakstilstanden.

Ifølge avtalen som ble undertegnet i Algerie, skulle Etiopia gi fra seg landområder, deriblant byen Badme, til Eritrea. Fram til nå har etiopiske myndigheter nektet å trekke sine soldater ut av byen.

Etiopias nye statsminister Abiy Ahmed har, siden han begynte i jobben i april, løslatt en rekke politiske fanger og startet dialog med opposisjonelle grupper. Avslutningen av grensekonflikten med Eritrea anses som enda et steg på vei mot et fredeligere Etiopia.