IS hevder å stå bak selvmordsangrep i Afghanistan

Sikkerhetsstyrker nær stedet hvor et religiøst stormøte mandag ble rammet av et selvmordsangrep i Kabul. Foto: AP/NTB scanpix
Sikkerhetsstyrker nær stedet hvor et religiøst stormøte mandag ble rammet av et selvmordsangrep i Kabul. Foto: AP/NTB scanpix Foto: Rahmat Gul / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppa IS sier den står bak selvmordsangrepet mot et religiøst stormøte i Kabul der minst sju mennesker ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 2.000 medlemmer av det afghanske Ulema-rådet var mandag samlet i et stort telt på et universitetsområde i hovedstaden Kabul.

Idet møtet gikk mot slutten, vedtok de islamske lederne en erklæring, en såkalt fatwa, som slo fast at selvmordsangrep strider mot islamsk lov.

Kort tid etter kom en mann bort til inngangen av universitetsområdet og utløste en sprengladning han hadde festet til kroppen. Møtet til de religiøse lederne var selv blitt rammet av et selvmordsangrep, ifølge politiet.

– Strider mot islam

Minst sju mennesker ble drept, og 20 er såret. Hadde gjerningsmannen klart å ta seg lenger inn på området, kunne flere blitt drept, opplyser politisjefen Ghafor Aziz.

Flere av landets øverste islamske ledere var til stede på møtet i teltet som også brukes av det afghanske eldsterådet Loya Jirga. I mandagens erklæring slås det også fast at kidnappinger, bombeangrep og selve krigen i Afghanistan strider mot islam.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppa IS hevdet noen timer senere via sitt propagandatalerør Amaq at den sto bak angrepet.

Mange angrep

Kabul er den siste tiden blitt rammet av en rekke angrep utført av Taliban og ekstremistgruppa IS. I forrige uke ble en politimann drept og fem andre såret i et angrep på innenriksdepartementet i byen som IS hevdet å stå bak.

Taliban-bevegelsen har varslet at den vil trappe opp sine angrep i den afghanske hovedstaden.