Over 100 fryktes omkommet i båtforlis utenfor Tunisia

Stadig flere flyktninger og migranter forsøker å ta seg over Middelhavet til Europa. Disse la ut fra Libya i begynnelsen av mai og ble plukket opp av et redningsfartøy fra den spanske hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms. Foto: AP / NTB scanpix
Stadig flere flyktninger og migranter forsøker å ta seg over Middelhavet til Europa. Disse la ut fra Libya i begynnelsen av mai og ble plukket opp av et redningsfartøy fra den spanske hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 48 mennesker omkom og mange er fortsatt savnet etter at en fiskebåt med migranter og flyktninger sank utenfor kysten av Tunisia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet i landet var det rundt 180 mennesker om bord i båten, de fleste av dem tunisiere, men også noen fra Elfenbenskysten, Mali, Marokko og Kamerun.

Nødmeldingen om at båten var i ferd med å synke nær øya Kerkennah, utenfor byen Sfax, kom sent lørdag kveld. Den tunisiske kystvakten rykket ut og det ble også satt inn fly i redningsaksjonen.

I 20-tida søndag var det funnet 48 omkomne og hentet opp 68 overlevende, 61 av dem tunisiere, opplyser forsvarsdepartementets talsmann Rachid Bouhoula.

Hoppet over bord

Kystvakten og marinen avsluttet da søket for natten, men søket blir gjenopptatt mandag morgen. Sjansene for å finne flere overlevende er imidlertid små, og over 100 mennesker kan derfor ha mistet livet i forliset.

Ifølge en av dem som overlevde forliset, tunisieren Wael Ferjani, hadde båten kapasitet til 75 til 90 passasjerer, men ifølge ham var det over 180 mennesker om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da båten begynte å ta inn vann, hoppet noen over bord og druknet, forteller Ferjani.

Nye sjøveier

Etter at europeiske land allierte seg med lokale militsgrupper i Libya for å hindre flyktninger og migranter fra å legge ut på Middelhavet derfra, har stadig flere flyktninger og migranter forsøkt å ta seg til Europa fra Tunisia.

I oktober i fjor omkom minst 44 mennesker da en fullastet båt kolliderte med et marinefartøy, noe Tunisias statsminister Youssef Chahed betegnet som «en nasjonal katastrofe».