Venezuela løslater nærmere 80 Maduro-motstandere

Venezuelas president Nicolás Maduro, her avbildet med førstedame Cilia Flores i slutten av mai, har innfridd løftet om å løslate flere politiske fanger i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro, her avbildet med førstedame Cilia Flores i slutten av mai, har innfridd løftet om å løslate flere politiske fanger i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas president Nicolás Maduro har innfridd sitt løfte og løslatt nærmere 80 opposisjonelle fra fengsel i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede fredag ble 39 av Maduros politiske motstandere løslatt. Lørdag er antallet omkring doblet, ifølge regjeringen.

Blant de nærmere 40 som ble løslatt lørdag, er flere politikere som satt fengslet for å ha oppfordret til voldelige opptøyer. Tidligere San Cristobal-ordfører Daniel Ceballos ble løslatt fredag, etter at han og flere politiske fanger i en kort periode i mai tok kontroll over deler av fengselet de sonet i.

Ifølge flere menneskerettighetsorganisasjoner sitter fremdeles flere hundre mennesker fengslet på ulovlig grunnlag i Venezuela.

Etter en omstridt valgseier i mai sa Maduro at noen fanger skulle slippes fri, unntatt dem som er anklaget for drap.

Løslatelsene tolkes som et forsøk på å forene det splittede landet, som er rystet av en dyp politisk og økonomisk krise.