Meny

Juncker varsler mottiltak etter USAs ståltoll

EU-president Jean-Claude Juncker varsler kunngjøring av mottiltak etter at USA har besluttet å innføre toll på stål og aluminium. Foto: AP / NTB scanpix
USAs innføring av toll på stål og aluminium fra EU er «proteksjonisme, ganske enkelt», sier EU-president Jean-Claude Juncker. EU varsler kunngjøring av mottiltak om få timer.

Beslutningen fra USA etterlater EU med «ingen andre valg» enn å innføre mottiltak, uttalte Juncker like etter at USA hadde bekreftet innføring av toll på stål og aluminium fra fredag.

– Overkapasitet er kjernen i problemet. EU er ikke kilden til det, tvert imot, men like fullt blir EU skadelidende. Derfor er vi bestemt på å arbeide for en felles løsning med våre partnere. Vi har også gjentatte ganger gitt uttrykk for vår åpenhet om å diskutere måter å bedre bilaterale handelsforhold med USA på, men har gjort det klart at EU ikke forhandler under trusler, sier Juncker i en uttalelse.

– USA etterlater oss ikke med noe annet valg enn å gå videre til Verdens handelsorganisasjon (WTO) og til å innføre toll på en rekke importerte varer fra USA. Vi skal forsvare Unionens interesser, i tråd med internasjonalt handelsregelverk, sier Juncker.

Bakgrunn: USA advarer EU mot å svare på metalltollen

Populært