Meny

Rykteflom: Melania Trump har ikke vist seg på tre uker

Melania Trump har ikke vist seg offentlig siden hun og ektemannen tok i mot tre amerikanske gisler som var løslatt fra Nord-Koreas varetekt 10. mai. Se video.
Førstedamen har ikke vist seg offentlig på 20 dager etter en nyreoperasjon. En Twittermelding har satt fart i spekulasjoner om at hun er flyttet ut av Det hvite hus.

Melania Trump (48) gjennomgikk det som ble hevdet å være et enkelt inngrep ved Walter Reed National Military Medical Center 15. mai, der hun ble innlagt dagen før. Like fullt ble hun liggende fem døgn på sykehus - trass i president Trumps uttalelser om at hun bare skulle være der få dager.

Uken før skrev flere amerikanske medier at ekteskapet mellom presidentparet var på frysepunktet, og at hun hadde flyttet ut av Det hvite hus med sønnen Barron (12) og foreldrene Amalija Knavs og Viktor Knavs til en forstad til Washington.

En av grunnene var avsløringen av en utbetaling på vel en million kroner fra Trumps advokat til pornofilmstjernen Stormy Daniels. Den fikk hun for å tie om en påstått affære hun skal ha hatt med Donald Trump rett etter at Melania hadde nedkommet med parets sønn i mars 2006, skrev blant andre Washington Post.

Det ble bastant avvist av pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus.

Bakgrunn: Det hvite hus om ekteskap på frysepunktet: – En opprørende og latterlig påstand

– Mediene arbeider på overtid

19. mai ble Melania utskrevet fra fra sykehuset, og hennes mann jublet på Twitter:

– Det er fantastisk å ha vår utrolige førstedame hjemme i Det hvite hus. Melania føler seg og har det veldig bra. Takk for alle bønner og lykkeønskninger.

Siden har det vært tyst - inntil i går kveld. Da ble følgende melding lagt ut på førstedamens Twitterkonto:

– Jeg ser mediene jobber på overtid med å spekulere hvor jeg er, og hva jeg gjør. Jeg kan forsikre dere om at jeg er her i Det hvite hus med familien min, føler meg bra og jobber hardt på vegne av barn og det amerikanske folk.

Bakgrunn: Melania Trump (48) er utskrevet fra sykehuset

Trumps «favorittbegrep»

Men twittermeling har i stedet for å roe ned amerikanere og mediene, i stedet fungert som ved til ryktebålet, skriver blant andre BBC.

Flere påpeker at ordlyden i meldingen overhodet ikke fremstår som hennes, men at den ligner påfallende på tonen i de hyppige Twittermeldingen ektemannen bombarderer det sosiale mediet med, skriver Huffington Post.

Her et knippe av meldingen der presidenten har brukt samme ordlyd:

KJENT FRASE: «Working overtime» fremstår blant presidentens favorittuttrykk på Twitter. Derfor hevder flere at det er han - og ikke Melania - som har skrevet twittermeldingen hennes.

Noen hevder hun er flyttet tilbake til New York med sønnen, og krever at hun legger ut et ferskt bilde fra Det hvite hus der hun holder opp en avis med dagens dato på.

Andre at hun samarbeider med FBI-gransker Robert Mueller, eller skriver bok i samarbeid med Obama-paret, som hun skal ha fått et godt forhold til, ifølge Politico.

Uansett har Melania Trump ikke vist seg offentlig siden hun og ektemannen tok i mot tre amerikanske gisler som var løslatt fra Nord-Koreas varetekt 10. mai.

President Donald Trumpog hans datter Ivanka Trump ser på tidligere fotballspiller Herschel Walkerpå White House Sports and Fitness Day i Det hvite hus tirsdag. Foto: Andrew Harnik / AP

Onsdag stilte presidentens datter og rådgiver Ivanka Trump i hennes sted på et idretsarrangement i regi av Det hvite hus.

«White House Sports and Fitness Day» er et arrangement tidligere førstedame Michelle Obama har promotert tungt. Melanias fravær var derfor nok en årsak som fikk Twitter til å koke over med spekulasjoner om årsaken.

– Dessverre må vi forholde oss til konspirasjonsteorier hele tide, så dette er ikke noe nytt. Hun har det bra. Jeg vil ikke karakterisere dette som et langt fravær. Hun var på sykehuset i nesten en uke, og er nå hjemme og restituerer, sier Melania Trumps talsperson, Stephanie Grisham, til Politico.

Les også:  Søkkrik TV-vert i Fox blant USAs mektigste: – Han holder Trump-velgerne varme

SE VIDEO: Trump: – Dette er et enormt tilbakesteg for hele verden:

Populært