Meny

«Roseanne» tas av lufta etter rasistisk tvitring

Roseanne Barrs TV-komedie «Roseanne» tas av lufta i USA, etter at Barr kom med en sterkt rasistisk Twitter-melding. Foto: Jordan Strauss / AP
TV-stasjonen ABC tar Roseanne Barr av lufta, etter at hun kom med et rasistisk utfall mot borgerrettsforkjemperen Valerie Jarrett.

«Roseanne» var i årene 1988 til 1997 en av USAs mest populære TV-komedier, og da serien gjenoppsto i mars i år fikk den over 25 millioner seere.

Serien var særlig populær blant konservative amerikanere, ettersom Barrs karakter uttrykte støtte til president Donald Trump.

Populariteten til tross, Roseanne Barrs rasistiske Twitter-melding om den svarte borgerrettsforkjemperen, juristen og forretningskvinnen Valerie Jarrett, som også var rådgiver for president Barack Obama, ble for mye for ABC-ledelsen.

Barr omtalte i meldingen Jarrett som et produkt av Det muslimske brorskap og «Planet of the Apes», noe hun rett nok har beklaget i ettertid.

Hun skrev også melding til Chelsea Clinton hvor hun kom med påstander om at den ungarsk-amerikanske finansmannen og filantropen «George Soros var nazist under krigen og anga andre jøder slik at de havnet i konsentrasjonsleir og han selv kunne ta deres eiendeler.» Meldingen ble retweetet av Donald Trump Jr.

George Soros er forøvrig født i august 1930 og var knapt ni år da andre verdenskrig brøt ut.

Sjefen for ABC Entertainment, Channing Dungey, tar likevel Barr av lufta og gjør det klart at serien nå er historie.

– Kommentaren var avskyelig, motbydelig og ikke i tråd med våre verdier, og vi har derfor besluttet å kansellere serien, sier han.

Populært