Meny

Belgisk trippeldrapsmann var ute på prøve

To belgiske politikvinner ble skutt og mdrept med sine egne tjenestevåpen, etter først å ha blitt knivstukket og overmannet av en mann i Liege tirsdag. Gjerningsmannen ble løslatt på prøve mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Mannen som skjøt og drepte tre mennesker i den belgiske byen Liege, var løslatt på prøve og oppført på politiets liste over mistenkte militante islamister.

Det opplyser politisjefen i Liege, Christian Beaupere, som slår fast at politifolk helt åpenbart var målet for tirsdagens angrep.

Mannen angrep først to kvinnelige politibetjenter med kniv, for deretter å skyte og drepe dem med deres egne tjenestevåpen. De to var 45 og 53 år gamle.

Fire andre polititjenestemenn ble såret, og tilstanden til den ene betegnes som alvorlig.

Les også:  Trippeldrap i Belgia etterforskes som terror

Mannen, som ifølge den belgiske kringkasteren RTBF sonet en narkotikadom, men slapp ut på prøve mandag. Politiet har ennå ikke navngitt ham.

Etter angrepet mot politifolkene skjøt og drepte han en tilfeldig 22-åring som satt i en bil, for deretter å ta en rengjøringsassistent på en skole i nærheten som gissel. Mannen ble deretter skutt og drept av politiet.

– Det er mistanke om at han ble radikalisert i fengsel. Det antas at han tilhørte kretsen rundt en islamistisk rekrutterer, sier en politikilde.

Populært