Meny

Ny studie: Orkanen Maria kostet 4.600 liv på Puerto Rico

Over 4.600 mistet livet som følge av orkanen Maria på Puerto Rico i fjor, konkluderer Harvard-forskere. Tallet er over 70 ganger høyere enn det offisielle.

Studien er publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine. Den slår fast at problemer i helsevesenet og mangel på grunnleggende hjelp til kronisk syke fikk omfattende følger i det amerikanske territoriet, skriver Washington Post.

Det offisielle dødstallet er 64. Det har blitt rettet sterk kritikk mot myndighetenes håndtering av naturkatastrofen, blant annet om at dødstallene er blitt grovt underrapportert.

Les også:  Trump skryter uhemmet av egen orkan-innsats

En rapport utarbeidet av forskere ved Pennsylvania State University har tidligere anslått at det var nesten 500 dødsfall mer enn normalt i Puerto Rico i september. New York Times sammenlignet på tampen av fjoråret dødsstatistikken i månedene etter at orkanen traff med samme tidsrom de foregående årene og anslo da at antall dødsofre kunne være over tusen.

Les også:   Trump vil slette orkanrammede Puerto Ricos gjeld

Populært