Israel vil nekte Hamas-fanger å se på VM i fotball

Cristiano Ronaldo er en av superstjernene Hamas-fanger ikke får se, dersom myndighetene i Israel får endret TV-reglene i israelske fengsler. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix/arkiv
Cristiano Ronaldo er en av superstjernene Hamas-fanger ikke får se, dersom myndighetene i Israel får endret TV-reglene i israelske fengsler. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix/arkiv Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels sikkerhetsminister Gilas Erdan vil nekte Hamas-fanger å se på fotball-VM, som starter i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ingen intensjoner om å la Hamas-medlemmer som sitter fengslet i våre fengsler om å nyte fotball-VM når det er israelske fanger og soldater på Gazastripen, sier Erdan, ifølge Ynet.

Fanger har rett til å se på TV i israelske fengsler, men Erdan ønsker å innføre nye regler før VM i Russland starter 14. juni. Ministeren sier at han har bedt det israelske fengselsvesenet om å «legge press på» fengslede Hamas-medlemmer.

Islamistbevegelsen kontrollerer Gazastripen der det de siste ukene har vært et stort antall sammenstøt mellom demonstrerende palestinere og det israelske militæret.

Sammenstøtene har krevd over 100 liv. Som følge av situasjonen har FN rettet kritikk mot Israels maktbruk, og krevd en uavhengig gransking. Kravet er foreløpig blitt stanset av USA.