Meny

Russland-NATO-rådet møtes igjen

NATO-Russland-rådet skal møtes torsdag, for første gang på nesten sju måneder, opplyser generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NATO-Russland-rådet, som er forsvarsalliansens kanal for dialog med Moskva, skal møtes torsdag. Det blir det første møtet i år, etter en heller anstrengt vår.

Det opplyser NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til det tyske magasinet Der Spiegel.

Det blir det første møtet i rådet i 2018, etter måneder preget av et svært anstrengt forhold mellom Vesten og Russland som følge av Skripal-saken og russisk involvering i krigen i Syria.

Denne uken krevde også NATO at Russland må erkjenne ansvaret for nedskytingen av MH17, passasjerflyet fra Malaysia Airlines som ble skutt ned over Ukraina i 2014 og som tok livet av 298 mennesker.

I en rapport som ble lagt fram torsdag, konkluderer det internasjonale etterforskningsteamet at flyet ble truffet av en russiskprodusert BUK 9M38-rakett.

Stoltenberg sier til Der Spiegel at dialog kan bidra til å redusere friksjonen mellom NATO og Russland og dempe faren for uaktsomme militære trefninger.

NATO-Russland-rådet ble etablert i 2002 som en mekanisme for politisk dialog mellom NATO og Russland i sikkerhetsspørsmål. Mellom 2014 og 2016 var det ingen møter som følge av det iskalde forholdet mellom forsvarsalliansen og Russland etter russernes annektering av den ukrainske Krim-halvøya og krisen i Øst-Ukraina.

Forrige gang rådet møttes, var i oktober i fjor.

Les også:   Nordmann dømt til fengsel og stokkeslag i Singapore

Populært