Nordmann dømt til fengsel og stokkeslag i Singapore

En norsk mann er dømt til fengsel og fysisk avstraffelse etter at han skal ha befølt en beruset kvinne utenfor denne nattklubben i Singapore. Foto: Marco Verch / Flickr
En norsk mann er dømt til fengsel og fysisk avstraffelse etter at han skal ha befølt en beruset kvinne utenfor denne nattklubben i Singapore. Foto: Marco Verch / Flickr

En nordmann er dømt til fengsel i ett år og tre stokkeslag for angivelig å ha befølt en bevisstløs kvinne i Singapore. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen er urimelig streng, sier mannens arbeidsgiver til NRK.

– Vi fikk vite i går at dommen var falt og fikk ham umiddelbart ut av fengsel til onsdag neste uke ved å kausjonere for ham, sier han.

Selskapet der mannen er ansatt har engasjert en norsk advokat i saken. I tillegg forsvares mannen av en advokat i Singapore.

– Det dreier seg om beføling på offentlig sted. Han forklarer selv at det var noe de begge var klar over, og at de begge var fulle , sier mannens norske advokat, Marius Dietrichson, til VG.

Nordmannen selv benekter at kvinnen var bevisstløs.

– Han har erkjent straffskyld etter anklagen fordi han under etterforskningen måtte ta opphold i Singapore og ikke fikk reise hjem. Han ble forespeilet en mild reaksjon, og det fikk han ikke, forteller Dietrichson.

Episoden skal ha funnet sted i august i fjor, da mannen var på jobbreise i Singapore. Han er dømt for det som etter singaporsk straffelov er en krenkelse av en annen persons anstendighet.

Under rettssaken skal det ha kommet fram at mannen skal ha kommet bort til en kvinne som satt på en benk utenfor en nattklubb. Hun skal ha følt seg dårlig og gått ut alene. Mannen skal ha klappet henne på ryggen og deretter gått over til å beføle henne mens hun var bevisstløs, skriver NRK.

Mannen har siden episoden hatt utreiseforbud fra Singapore.

Les også: Sør-Koreas president møtte Kim Jong-un for å diskutere Trump-møte