Lettelse fra anklagerne på Weinsteins siktelse

Harvey Weinstein med sin forsvarer Benjamin Brafman under et rettsmøte på Manhattan i New York fredag.
Harvey Weinstein med sin forsvarer Benjamin Brafman under et rettsmøte på Manhattan i New York fredag. Foto: Steven Hirsch / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harvey Weinstein ble fredag siktet for voldtekt. Hans anklagere reagerer med lettelse, men frykter rettssystemet vil virke i hans favør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har deg, tvitret skuespiller Rose McGowan, som er en av dem som har anklagd den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein for voldtekt.

Men McGowan uttrykte også usikkerhet om hvordan saken vil gå for seg i det hun kaller et «flyktig» rettssystem.

Louisette Geiss, som er hovedklager i et gruppesøksmål mot Weinstein, minnet om at det fortsatt er en lang vei å gå i saken.

– Dette er seier, men ikke selve seieren, sa hun i et intervju etter at Weinsteins siktelse ble kjent.

– Seieren er å få ham i fengsel, ikke at han skal bo på en eller annen eiendom et sted, sa hun videre.

En stor dag

En annen anklager, skuespiller Caitlin Dulany, var mer optimistisk.

– I dag var en stor dag for oss alle, sa hun og refererte til det hun kaller et søsterskap av anklagere.

– Det faktum at våre stemmer har utgjort en forskjell betyr så mye for meg, og for alle oss som har snakket i forbindelse med metoo-bevegelsen, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre var igjen mer frimodige med sine uttalelser.

– I dag tar Harvey Weinstein det første steget mot han uunngåelige nedstigning mot helvete, tvitret skuespiller Asia Argento. Også hun har anklagd Weinstein for voldtekt.

Siktet for voldtekt

Weinstein meldte seg for politiet i New York fredag. Etter et rettsmøte ble han løslatt mot en kausjon på 1 million dollar mot at han går med elektronisk fotlenke, og ikke reiser utenfor delstatene New York og Connecticut.

Ifølge politikilder AP har snakket med, er siktelsen om kriminell seksuell handling relatert til utsagn fra Lucia Evans om at Weinstein tvang henne til å utføre oralsex på ham på hans kontor i 2004.

Voldtektssiktelsen dreier seg om en hendelse i 2013, og omfatter et annet offer som hittil ikke har stått fram offentlig, ifølge APs kilder.

Over 100 kvinner sier de har blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep av Harvey Weinstein. Selv har Weinstein, som fikk sparken av sitt eget filmselskap The Weinstein Company i oktober i fjor, avvist anklagene.