Trump: Produktive samtaler med Nord-Korea om toppmøte

USAs president Donald Trump ser ut til å ville holde toppmøtet med Nord-Korea likevel. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump ser ut til å ville holde toppmøtet med Nord-Korea likevel. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump sier at USA har «veldig produktive samtaler med Nord-Korea om å gjennomføre toppmøtet likevel».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Trump på Twitter natt til lørdag. Presidenten sier at om møtet finner sted, vil det trolig følge den tidligere tidsplanen.

– Og om det er nødvendig, vil det forlenges utover denne datoen, skriver han.

Sør-Korea ønsker denne utviklingen velkommen og sier de «følger nøye med».

– Vi synes det er heldig at toppmøtets glo igjen er tent, heter det fra presidentpalassets talsperson Kim Eui-gyeom.

Den amerikanske presidenten avlyste torsdag toppmøtet med Kim Jong-un, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen.

Her het det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser. Sør-Korea reagerte med sjokk og kalte avgjørelsen «dypt beklagelig».

Nord-Korea valgte å svare overraskende diplomatisk og stilte seg åpen til å få til et toppmøte «når som helst». Denne responsen fikk ros fra presidenten fredag.

– Veldig gode nyheter å motta den varme og produktive uttalelsen fra Nord-Korea. Vi vil snart se hvor dette fører, forhåpentligvis til en lang og varig framgang og fred. Tiden (og talent) vil vise, tvitret han.