Meny

Trump: Produktive samtaler med Nord-Korea om toppmøte

USAs president Donald Trump ser ut til å ville holde toppmøtet med Nord-Korea likevel. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
President Donald Trump sier at USA har «veldig produktive samtaler med Nord-Korea om å gjennomføre toppmøtet likevel».

Det skriver Trump på Twitter natt til lørdag. Presidenten sier at om møtet finner sted, vil det trolig følge den tidligere tidsplanen.

– Og om det er nødvendig, vil det forlenges utover denne datoen, skriver han.

Sør-Korea ønsker denne utviklingen velkommen og sier de «følger nøye med».

– Vi synes det er heldig at toppmøtets glo igjen er tent, heter det fra presidentpalassets talsperson Kim Eui-gyeom.

Den amerikanske presidenten avlyste torsdag toppmøtet med Kim Jong-un, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen.

Her het det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser. Sør-Korea reagerte med sjokk og kalte avgjørelsen «dypt beklagelig».

Nord-Korea valgte å svare overraskende diplomatisk og stilte seg åpen til å få til et toppmøte «når som helst». Denne responsen fikk ros fra presidenten fredag.

– Veldig gode nyheter å motta den varme og produktive uttalelsen fra Nord-Korea. Vi vil snart se hvor dette fører, forhåpentligvis til en lang og varig framgang og fred. Tiden (og talent) vil vise, tvitret han.

(©NTB)

Populært